Rubrika MAS Království - Jestřebí hory, o-p-s. celé články    |    rychlý výpis

1   2

Jako již tradičně první čtvrtek v měsíci září, se na havlovickém sportovišti udála olympiáda pro starší a dříve narozené, organizovaná místní akční skupinou Království Jestřebí hory, pod patronátem Královéhradeckého kraje.

redaktor: Jan Hošek
kamera: Jiří Říha
střih: Jan Hošek
čas: 2:30

Fenomén zvaný robotika proniká na naše školy a dorazil i na Základní školu Úpice-Lány, kde se konala akce nazvaná Chytré hračky. Uskutečnila se v rámci projektu Místní akční plán Trutnovsko II. Učitelé se tu seznamovali s programovatelnými hračkami, které by mohli následně uplatnit ve výuce. Školení vedli Václav Fišer a Zdeněk Heteš, zkušení lektoři z firmy Edutime.

redaktor: Petr Záliš
kamera: Jiří Říha
střih: Josef Provazník
čas: 3:10

Olympiáda, kde není důležité zvítězit, ale hlavně se setka a bavit se s přáteli? Tak přesně takovou každoročně pořádají ve sportovním areálu TJ Sokol Havlovice a letos již po poosmé.

redaktor: Radek Baudyš
kamera: Vratislav Karas
střih: Radek Baudyš 
čas: 4:50 

Před časem vzniklo za Základní školou Úpice-Lány nové hřiště, jehož výstavbu podpořila MAS K-JH. Projekt nesl název "Tudy z nudy aneb "záškolácké" aktivně relaxační zázemí pro všechny generace", a byl podpořen částkou 525 000 Kč.

redaktor: Jan Šrůtek
kamera: Josef Provazník
střih: Jan Šrůtek
čas: 1:55 

Místní akční skupina Království - Jestřebí hory podpořila na území města Úpice další projekt, tentokrát se jednalo o vybudování bezbariérového vstupu a opravu Farského sálu. Celkové výdaje projektu byly přibližně 240 000 Kč a výše dotace dosáhla 215 000 Kč.

redaktor: Jan Šrůtek
kamera: Josef Provazník
střih: Jan Šrůtek
čas: 3:15

 Na čtvrtou etapu rekonstrukce Regionálního zemědělského muzea v Radči navázala další, v pořadí již pátá. Tentokrát se jednalo o kompletní vyčištění velkoobjemových jímek, které se nacházejí pod navazujícím objektem muzea. Projekt samozřejmě opět podpořila MAS K-JH.

redaktor: Jan Šrůtek
kamera: Josef Provazník
střih: Jan Šrůtek
čas: 2:20 

Od roku 2007 realizuje o. s. Chalupění etapovou rekonstrukci objektů muzea a zázemí pro spolkové aktivity. V tom jim pomohla MAS K-JH, která projekt podpořila a občanskému sdružení se tak podařilo získat 255 157 Kč na opravu fasády, vnitřních zdí a nových vrat a dveří, jež jsou pro fungování muzea nezbytné.

redaktor: Jan Šrůtek
kamera: Josef Provazník
střih: Jan Šrůtek
čas: 2:45 

Po prvních třech podpořených a realizovaných projektech jsme se v druhé ze série reportáží vydali za dalšími třemi, které už jsou dokončené a plně využité. 
Všechny jsou situované do Svazku obcí Jestřebí hory; navštívili jsme Velké Svatoňovice, Rtyni v Podkrkonoší a Batňovice. 

redaktor: Kateřina Valdová
kamera: J. Provazník, L. Tohola
střih: Kateřina Valdová

Jsou senioři opravdu vyloučenou skupinou ve společnosti? Je těžké se vrátit po mateřské dovolené zpět do pracovního procesu? Je nutné, abychom si začali spořit na důchod? Proč mají problémy v komunikaci mezi sebou mladí a staří? Potřebujeme ženy v politice a vedoucích funkcích firem?
Nejen tyto otázky, ale i na další mezigenerační problémy nám odpověděla PhDr. Jiřina Šiklová, CSc., významná socioložka a nositelka ocenění Žena Evropy roku 1995. Beseda s názvem „Soužití generací v české společnosti" proběhla v zasedací místnosti Městského penzionu v Úpici v pondělí 11.10.2010 a pořádalo ji KJH, o.p.s. společně o.s. RUKA. 

redaktor: Kristýna Dolhá
kamera: Libor Tohola
střih: Kristýna Dolhá 

Televize JS © 2011

Ji Seda - Video-JS

nám. T.G. Masaryka 31
542 32 pice
mobil: 603 805 292

TELEVIZE JS

nám. T.G. Masaryka 31
542 32 pice
mobil: 603 805 292

PRODUKCE

mob.: 604 149 122
produkce@televize-js.cz

Ji Seda

Seifertova 899, 542 32 pice
mob. 603 805 292